UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики в районі Маріуполя різко активізувалися, поранений військовий - "Оборона Маріуполя"

Відносне затишшя спостерігалося останні півтора тижні.

Ситуація в районі Маріуполя погіршилася, бойовики активізували військові дії.

"Аналізуючи дані останніх 24 годин, можна зробити висновок, що ситуація за минулу добу була найбільш напруженою за останні 1,5 тижня", - повідомляє громадська організація "Оборона Маріуполя" у Facebook.

За минулу добу зафіксовано шість обстрілів позицій українських військових в районі Широкіно із застосуванням заборонених мінськими угодами 120-мм мінометів і САУ.

"З 19.20 противник почав використовувати 152 міліметрові самохідні артилерійські установки (САУ). Українські вояки відкрили у відповідь вогонь з 82 міліметрового міномета, який дозволений до використання мінськими домовленостями, і придушили кілька вогневих точок противника. До 20.00 бойовики були змушені припинити обстріл. Втрати противника уточнюються", - йдеться в повідомленні.

За підсумками вчорашнього вечора поранений боєць батальйону "Донбас".

Також терористи продовжили застосовувати тактику провокаційних обстрілів, обстрілюючи населені пункти, де немає підрозділів української армії. Крім того, активізувалась розвідка безпілотників.

Читайте також: Бойовики планують мінування автобусів у напрямку Маріуполя і Бердянська

Вранці в четвер штаб АТО повідомив, що терористи до опівночі 13 разів порушили режим перемир'я. Найбільш інтенсивні обстріли відбулися у Донецькій області в районі населених пунктів Піски, Широкіно і Бердянське.