UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики в районі Авдіївки обстріляли позиції сил АТО зі 120-мм мінометів, діяв снайпер

За минулу добу ворог здійснив 39 обстрілів позицій сил АТО.

Бойовики продовжують обстріли сил АТО

Бойовики за минулу добу 39 раз обстріляли позиції сил АТО, в тому числі було використано озброєння калібром понад 80 мм, що порушує Мінські угоди, повідомляє в суботу вранці прес-центр штабу АТО.

Згідно з повідомленням прес-центру штабу, бойовики за минулу добу використовували міномети 120 і 82 калібрів, озброєння БМП, ручні та автоматичні гранатомети, кулемети крупного калібру, а також стрілецьку зброю.

У повідомленні зазначаються інтенсивні обстріли в районі Авдіївки, де бойовики 8 раз обстріляли позиції сил АТО з мінометів калібру 120, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Також на цій ділянці працював снайпер бойовиків. Як повідомляється, "з метою утримання своїх позицій сили АТО на даній ділянці 6 разів відкривали у відповідь вогонь".

Читайте також: Снайпери бойовиків цілий день вели вогонь по ЗСУ під Мар'їнкою

На Донецькому напрямку НВФ зосередили вогонь в околицях населених пунктів Луганське, Новгородське, Майорск, Зайцево, Ленінське, Піски і Дослідне.

За минулу добу, згідно з повідомленням прес-центру, бойовики 6 раз обстріляли рубежі оборони сил АТО на Маріупольському напрямку. Зокрема, поблизу Мар'їнки, Красногорівки і Водяного члени НВФ використовували гранатомети і стрілецьку зброю.

Читайте також: Бойовики "реквізують" у мирного населення катери для "флоту ДНР" - ІС

Українська розвідка повідомляла, що бойовики в Донбасі готують примусову "мобілізацію" у квітні. Зокрема, вони хочуть поповнити свої лави за рахунок місцевих чоловіків віком до 45 років.

Більш того, як повідомляє ІС, російсько-терористичні війська готують масштабний наступ на травневі свята.