UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики створюють під Донецьком систему ППО – ІС

Терористи розмістили між Єнакієвим та Горлівкою три ЗРК "Стріла-10М".

Російсько-терористичні війська ведуть Донецької області розгортання підрозділів протиповітряної оборони, заявив координатор групи "Інформаційне спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, системи ППО терористи перекинули в район між Єнакієвим та Горлівкою.

"В районі між Єнакієвим та Горлівкою йде розгортання підрозділу ППО терористів – на даний момент перекинуто 3 одиниці зенітно-ракетних комплексів 9К35М "Стріла-10М", мобільний пункт розвідки та керування підрозділів ППО тактичної ланки ППРУ-1 "Овод-М-СВ", кілька армійських "Уралів", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначив Тимчук, в той же час в районі Оленівки та Олександрівки російсько-терористичні війська ведуть перегрупування флангової групи своїх сил. В районі активно переміщується броньований транспорт (в основному – БТР і МТ-ЛБ).

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.