UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики сім разів відкривали вогонь, поранено одного військовослужбовця — ООС

З початком доби, 17 березня, окупанти один раз обстріляли українські позиції.

Упродовж минулої доби, 16 березня, бойовики в Донбасі сім разів порушили режим припинення вогню, обстрілявши позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це повідомили у штабі ООС у вівторок, 17 березня.

Зазначається, що обстрілів зазнали околиці Пісків, Лебединського, Красногорівки, Славного, Новотошківського та Хутору Вільного.

"Вчора, 16 березня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", - відзвітували у штабі.

З початком доби, 17 березня, окупанти один раз обстріляли українські позиції.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" було зафіксовано обстріл поблизу населеного пункту Березове – зі станкового протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - повідомили військові.

За поточну добу втрат немає.

Нагадаємо, 8 березня окупанти знищили автомобіль поблизу Опитного Донецької області, один український військовослужбовець загинув, троє отримали поранення і бойові травми.

За тиждень до цього, 1 березня, ворожа протитанкова ракета вразила вантажівка ЗСУ, що підвозила продукти до українських позицій поблизу Нижньотеплого на Луганщині. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення і бойові травми.

Детальніше про ситуацію в зоні ООС і сценарії її розвитку читайте в матеріалах Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" і "Шлях війни".