UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики шість разів вдарили по позиціях ЗСУ, загинув український боєць

Ще один військовий отримав поранення.

Упродовж четверга, 27 лютого, збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим тиші. Про це повідомили у штабі ООС у п'ятницю.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї",- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: поблизу населеного пункту Новомихайлівка – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поруч з Красногорівкою – зі станкового протитанкового гранатомету ворог здійснив 6 пострілів; неподалік Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив три обстріли наших позицій, а саме: двічі неподалік Новотошківського – зі 120-мм мінометів противник випустив по наших захисниках 30 мін, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поруч з Оріховим – з міномету калібру 120 мм – 3 міни", - зазначають у штабі.

Вчора, 27 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та ще один отримав поранення.

З початком доби бойовики з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї обстріляли захисників Водяного, що у районі відповідальності оперативно- тактичного угруповання "Схід".

"За поточну добу втрат немає", - резюмують військові штабу.

Як повідомлялося, 18 лютого бойовики атакували позиції українських військових в районі Золотого Луганської області. Обстрілявши українських військових з артилерії, танка і мінометів, окупанти спробували зайняти спостережні пости ЗСУ.

Українські військові позиції втримали і завдали бойовикам відчутні втрати в живій силі. На жаль, в бою загинув військовослужбовець 72-ї ОМБр Максим Хитайлов, ще п'ятеро бійців отримали поранення і контузію.