UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики рекордну кількість разів обстріляли Луганську область - ОДА

У Попаснянському районі бойовики відкривали вогонь з 122-мм гаубиць.

Російсько-терористичні війська посилили обстріл контрольованої українськими властями території Луганщини, зробивши їх рекордна кількість за минулу добу.

"Так з 15:00 29 червня по 2:20 30 червня терористи скоїли 22 обстрілу з різних типів озброєння, переважно заборонених мінського угодами", - повідомляє прес-служба Луганської ОДА в Facebook.

Зокрема, у Попаснянському районі бойовики відкривали вогонь з гранатометів різних типів, 82-мм і 120-мм мінометів, 122-мм гаубиць в напрямку сіл Новозвановка, Новоолександрівка, Троїцьке і південних околиць міста Попасна. У напрямку села Кримське Новоайдарського району терористи відкривали вогонь із зенітних установок.

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.