UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики протягом дня 47 разів обстрілювали українські позиції – прес-центр АТО

Поблизу населених пунктів Новомар'ївка, Мар'їнка, Луганське працював ворожий снайпер.

28 липня обстановка в зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей залишається стабільно напруженою. Протягом дня російсько-терористичні війська здійснили 47 обстрілів українських позицій, в тому числі і в порушення Мінських угод.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"З опівночі, протягом півгодини, з боку окупованої Горлівки, зі 152-мм артилерії бойовики обстрілювали наші позиції поблизу селища Курдюмівка, Донецької області. Практично одночасно з 01.40 розпочався обстріл одразу декількох позицій сил АТО. З танку – поблизу н.п. Травневе, зі 120-мм мінометів – в районі міста Авдіївка, зі 122-мм артилерії поблизу н.п. Опитне. Пізніше мінометного обстрілу калібру 120-мм зазнали наші позиції в районі н.п. Мар'їнка. О 16.20 бандформування активізувалися поблизу н.п. Щастя. Протягом декількох годин з напрямку Мілова Гора вони використовують по силам АТО танк та 82-мм міномети", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-центру АТО, "турбуючий вогонь" бойовики вели по наших позиціях в районах н.п. Станиця Луганська, Піски, Красногорівка, Опитне, Авдіївка, Миколаївка. Поблизу н.п. Новомар'ївка, Мар'їнка, Луганське працював ворожий снайпер.

Заступник начальника головного командного центру Генштабу ЗСУ Олександр Розмазнин напередодні заявив, що на кордоні з Україною в районі окупованих територій Донбасу знаходиться 52 тисячі військовослужбовців Російської Федерації. 17 липня президент Петро Порошенко заявив про можливе військове вторгнення Росії в Україну.

26 червня головнокомандувач військами НАТО також зазначив нарощування Росією військ на кордоні з Україною. Він підкреслив, що кордон Росії з Україною "широко відкрита", що дозволяє РФ безперешкодно здійснювати підтримку бойовиків в Донбасі.