UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики продовжують обстріли та застосування забороненої Мінськими угодами зброї

За цей час загинув один український військовий, четверо зазнали поранень, а двоє отримали бойові травмування.

За добу в зоні проведення АТО бойовики 22 рази обстріляли українські позиції, подекуди застосовуючи заборонену Мінськими угодами зброю. В деяких випадках українські військові відкривали прицільний вогонь у відповідь, але виключно із дозволеної Мінськими угодами зброї. За цей період загинув один український військовий, ще четверо отримали поранення, а двоє бойові травмування.

На маріупольському напрямку, по українським позиціям біля Водяного, Гнутового, Талаківки та Павлополя бойовики вели вогонь з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На донецькому напрямку, на ділянці лінії зіткнення "Авдіївка - Кам'янка" бойовики вели вогонь з піхотного озброєння, мінометів, 122-мм артилерійських систем і танків. Проти українських позицій біля Луганського бойовики застосовували 120-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю.

На луганському напрямку, по українським позиціям біля Щастя та Попасної бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм. Окрім того, біля Попасної бойовики також стріляли з зенітної установки та стрілецької зброї.

Нагадаємо, що тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "хлібне перемир'я", яке повинно початися 24 червня. "Тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок так званого "хлібного перемир'я" - дотримання режиму тиші на період збору врожаю з 24 червня 2017 року і далі", - повідомила прес-секретар представника України в ТКГ екс-президента Леоніда Кучми Дарія Оліфер.