UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики посилили обстріли минулої ночі за допомогою зеніток

Бойовики переходять до все більш масштабних збройних провокацій в темний час доби, застосовуючи зенітні установки для обстрілів українських позицій.

Всього протягом минулої доби бойовики 30 разів відкривали вогонь по українським захисникам

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції в Донбасі минулої ночі знову загострилася, повідомили вранці в п'ятницю, 27 травня, в прес-центрі штабу АТО.

За минулу добу бойовики близько 30 раз обстріляли позиції українських військових. З початку цієї доби зафіксовано як мінімум ще 8 випадків застосування бойовиками зброї.

Найбільш складною залишається ситуація в передмісті окупованого Донецька, особливо - на підступах до Авдіївки. Так, з настанням сутінків бойовики активно обстрілювали позиції ВСУ поблизу Авдіївки і Опитного з великокаліберних кулеметів, гранатометів і 82-мм мінометів. А ближче до півночі противник вдарив по укріплень на тій ділянці лінії розмежування з мінометів калібру 120 мм

В Красногорівці біля опорного пункту сил ЗСУ, незаконні збройні формування застосовували автоматичні станкові гранатомети, зенітні установки, а також "працював" ворожий снайпер.

Українських воїнів, що несуть службу в районі Зайцевого, загарбники обстрілювали з стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів і озброєння БМП.

На маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях сил АТО неподалік Широкиного, з гранатометів - поблизу Гнутово. У Новотроїцькому противник застосував зенітну установку.

Поблизу Станиці Луганської, що на Луганщині, загарбники били з великокаліберних кулеметів і гранатометів.

За минулу добу було зафіксовано 9 ворожих розвідувальних БПЛА.

Нагадаємо, 23 травня в результаті бойових дій в зоні АТО загинули сім українських військових, ще дев'ятеро були поранені, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. При спікер РНБО зазначив, що це найбільша кількість втрат за останній рік.

Нагадаємо, терористи не тільки регулярно порушують Мінські угоди, але й перешкоджають діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Напередодні бойовики за наказом Захарченка відключили обладнання спостерігачам ОБСЄ. В ОБСЄ нагадали, що розміщення обладнання дистанційного моніторингу було узгоджено як з українським командуванням, так і з бойовиками "ДНР". А 12 травня терористи намагалися збити БПЛА ОБСЄ поблизу Докучаєвська.