UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики пообіцяли незабаром звільнити одну з груп спостерігачів ОБСЄ

Спостерігачі ОБСЄ для бойовиків є гарантами ненападу на місто, де розташовано дуже небезпечне хімічне виробництво, у разі знищення якого може статися страшна екологічна катастрофа, зазначив Пургін.

Ополченці Сєвєродонецьку (Луганська область) можуть найближчим часом відпустити групу з чотирьох спостерігачів ОБСЄ, заявив перший віце-прем'єр "самопроголошеної "Донецької народної республіки" Андрій Пургін.

"Поки четверо спостерігачів ОБСЄ перебувають у Сєвєродонецьку. Для них створено дуже гарні умови, це ніяка не в'язниця, вони живуть у комфорті. Одночасно вони є гарантами ненападу на місто, де розташовано дуже небезпечне хімічне виробництво, в разі знищення якого може статися страшна екологічна катастрофа", - сказав він.

За його даними, спостерігачів ОБСЄ має бути звільнено найближчими днями. "Зараз ведуть переговори, і спостерігачів найближчим часом звільнять. Це буде не обмін заручниками, а акт доброї волі. Вони зможуть повернутися до себе додому без будь-яких умов", - сказав Пургін.

Раніше в ОБСЄ заявляли, що спеціальна моніторингова місія продовжить свою роботу в Україні, але проведе певні перегрупування своїх спостерігачів у східних регіонах у зв'язку з ситуацією з безпекою.

Раніше повідомляли про те, що в полоні прихильників ДНР і ЛНР перебувають дві групи місії, які стежили за ситуацією у східних регіонах. Перша група спостерігачів ОБСЄ зникла 26 травня ввечері в Донецькій області, до її складу входять 4 особи - громадяни Швейцарії, Естонії, Туреччини та Данії. З другою групою теж у складі 4 осіб зв'язок було втрачено 29 травня ввечері на блокпосту біля Сєвєродонецька Луганської області. !zn

Читайте також:

СБУ: До викрадення представників ОБСЄ причетні російські козаки (відео)

У Сєвєродонецьку під Луганськом 29 травня затримано групу спостерігачів ОБСЄ

ОБСЄ може перервати місію в Україні у разі загрози безпеці спостерігачів