UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики поховали Мозгового в Алчевську

Його "товариші" зібралися на прощальну церемонію.

© Oliver Carroll/Twitter
Бойовика Мозгового поховали в Алчевську
Бойовика Мозгового поховали в Алчевську
© Oliver Carroll/Twitter
Командують бойовиками в Донбасі кадрові офіцери армії РФ
© Oliver Carroll/Twitter
© @EgoRZemtsoV/Twitter

Командира загону бойовиків "Привид" Олексія Мозкового і його прибічників, які загинули 23 травня, поховали в Алчевську у середу.

Журналіст Олівер Керол, який опублікував фото з місця подій, зазначає у своєму Twitter, що під час церемонії одна жінка запитала бойовиків, чи прибуде на захід лідер "ЛНР" Ігор Плотницький. "Він не посміє", - відповіли їй.

23 травня автомобіль, в якому перебував Олексій Мозговий, був підірваний за допомогою вибухового пристрою, а потім обстріляний невідомими з кулеметів. Народний депутат України, радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Мозгового усунули бійці російського ГРУ РФ. Схожу версію озвучив в неділю і спікер адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник: на його думку, даний інцидент - прояв боротьби за сфери впливу.

"Це вже не перший раз, коли в результаті переділу сфер впливу гинуть ватажків бойовиків, які воюють за так звану "Новоросію", - підкреслив на брифінгу в неділю в Києві.

Самі бойовики хоча визнають, що точно не знають, хто скоїв напад, але вже підозрюють "українських диверсантів". Член комітету Держдуми з оборони Франц Клінцевич пішов ще далі і заявив, що у вбивстві Мозгового нібито відчувається рука західних спецслужб.

При цьому незабаром після інциденту лідер партизанського загону "Тіні", які діють на території Донбасу, Олексій Гладкий розкрив подробиці ліквідації Мозгового.