UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики почали штурм Донецького аеропорту - ЗМІ

Обстріл аеропорту ведеться з "Градів". Жителі почали ховатися в підвали.

Сьогодні, 12 вересня, близько 20:00, бойовики почали масштабний штурм Донецького аеропорту. В результаті обстрілу почалася велика пожежа.

"З боку аеропорту в бік залізниці тягнеться величезний шар диму", - пишуть донеччани в соціальних мережах.

Обстріл аеропорту, за інформацією мешканців, ведеться з "Градів" з боку Путиловки, Яковлевки, Питних ставків і з шахти Кірова. Крім того, вони повідомляють, що жителі почали ховатися в підвали.

"Бахає в районі аеропорту і дим зі сторони ЗАЛІЗНИЧНОГО, люди збираються в підвали. Дивлюся, сьогодні Донецьк почує весь арсенал стрілецької перемир'я", - діляться враженнями жителі міста.

Читайте також: Оприлюднено імена понад 400 заручників бойовиків "ДНР"

Зрослу активність бойовиків донеччани пов'язують з інформацією, яка з'явилася в групі "Безлер Інфо" "ВКонтакте" про те, що ополченці захопили шість літаків.

"Нашим підрозділом були захоплені: 5 Як-52 і один реактивний літак А-29. У найближчі пару днів, у нас, нарешті, з'явиться можливість зведення викладати фото і відео. Заздалегідь просимо вибачення за незручності. Нарешті, наші вже з технікою", - йдеться в повідомленні сторінці.

Проте прес-центр АТО назвав захоплення літаків в донецькому аеропорту "повною нісенітницею".

"Повідомляємо, що заява так званого "Беса", пана Бєзлера про захоплених літаках Збройних Сил України у кількості 6 штук, є повною нісенітницею", - йдеться в повідомленні.

!zn