UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики півсотні разів порушили режим "тиші" в Донбасі

Унаслідок ворожих обстрілів один український військовий дістав поранення, ще один боєць отримав бойове травмування.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 18 квітня, 50 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються. Терористи й надалі застосовують для ведення вогню заборонене Мінськими угодами озброєння.

На луганському напрямку окупанти накривали мінометним вогнем калібру 82 мм укріплення українських військових поблизу Новоолександрівки та Попасної. А з гранатометів гатили по оборонцях Луганського та Світлодарська. Великокаліберні кулемети терористи застосовували для обстрілів позицій бійців ЗСУ в районі Новолуганського. Поблизу Майорська та Новгородського працював ворожий снайпер.

На донецькому напрямку вогнем з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бандформування накривали позиції сил АТО неподалік шахти "Бутівки", Невельського та Новотроїцького. Під ворожий обстріл з мінометів калібру 120 мм також потрапили позиції захисників Миколаївки, а калібру 82 мм і гранатометів - у районі Пісків та Водяного.

З гранатометів бойовики обстрілювали Талаківку, Гнутове, Богданівку й Авдіївку. По Богданівці вони також гатили з озброєння БМП. З великокаліберних мінометів терористи відкривали вогонь поблизу Опитного, Водяного і Талаківки. Зі стрілецької зброї – у районі Лебединського, Верхньоторецького, Мар'їнки, Кам'янки, Широкиного й Авдіївки. Неподалік Гнутового вівся снайперський вогонь.

Нагадаємо, напередодні окупанти 20 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. На Донеччині бойовики гатили із заборонених Мінськими домовленостями мінометів.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.