UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики перекидають бронетехніку на приморський напрямок зони АТО – ІС

Окупанти також концентрують артилерію та бронетехніку в трикутнику Лутугине-Успенка-Лісове.

Російсько-окупаційні війська в Донбасі перекидають техніку на приморський напрямок зони антитерористичної операції, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Так, на ділянці між Верхньошироківським (колишній Жовтень) і Пікузами (колишнє Комінтернове) на приморському напрямку зони АТО фіксувалася поява нових бойових броньованих машин. При цьому у лісосмузі на північний схід від Пікуз з'явились мінімум три замасковані БМП-1 і БМП-2, також спостерігалося пересування ще двох.

Крім того, у трикутнику Лутугине (Луганська область) – Успенка (Луганська область) – Лісове (Донецька область) окупанти концентрують бронетехніку й артилерію. На різних стоянках і на майданчиках у цьому районі знаходяться не менше 20 танків (Т-64 і Т-72), близько 15 САУ (шість з них – 2С3 "Акація" калібру 152 мм), десяти ББМ – МТ-ЛБ, БМП-1 і БМП-2, шести БТР-70 і БТР -80, двох БРДМ-2М, і не менше 20 одиниць автотранспорту, у тому числі спеціального.

У Пантелеймонівці (Донецька область) бойовики ховають в боксах на північний захід від залізничної станції мінімум чотири протитанкові гармати калібру 100 мм типу МТ-12 "Рапіра". Раніше у цей самий район були перекинуті два танки Т-72.

У групі ІС також зафіксували рух у напрямку Донецька, між Торезом та Шахтарськом, п'яти трейлерів з бронетехнікою: трьох – з танками і двох – з МТ-ЛБ.

"Останні – затентовані, судячи з усього, або ЗРК типу "Стріла-10М", або модернізовані по російському варіанту до рівня МТ-ЛБМ1А7, або МТ-ЛБМ1Б2", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Разом із тим, боєготовність техніки і озброєння у "2-м АК" терористичної організації "ЛНР" залишається низькою. За результатами останньої перевірки в одному з "підрозділів", з 11 штатних танків готовими до бою виявилися лише три. У зв'язку з цим, за порадою російських "радників", керівництвом "ЛНР" було вирішено налагодити роботу низки "ремонтно-відновлювальних центрів" для артилерійського озброєння і бронетехніки на базі кількох підприємств Луганська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що російські військові на окупованих територіях Донбасу перекидають особовий склад і техніку в денний час доби. А Росія продовжує поставляти на схід України зброю та техніку.

У травні цього року з території Росії на тимчасово окуповану територію сходу України були перекинуті десять нових БТРів.