UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики ОРДЛО активізували пропаганду "служби" у бандформуваннях - розвідка

До агітаційної діяльності залучені сепаратистські ЗМІ.

Російсько-окупаційні війська на сході України продовжують вживати заходів з мілітаризації тимчасово окупованої території Донбасу, задля чого посилили пропаганду "військової служби" у лавах незаконних збройних і формувань, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідників, окупанти збільшили кількість акції із розповсюдження агітаційних листівок і оголошень у містах і селах, а також інформаційних звернень на підконтрольних ЗМІ. Зокрема, під час радіотрансляцій та телевізійних передач.

Активізація вербування мирних мешканців до лав терористів пов'язана також із прибуттям в Донбас комплексної комісії штабу 8 армії Південного військового округу Збройних сил Росії. Її члени перевіряють, зокрема, укомплектованість підрозділів "армійських корпусів" окупаційних військ особовим складом.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомляли про те, що жителі окупованих територій Донецької області дедалі частіше відмовляються служити в НЗФ бойовиків. Місцеві терористи отримують більш скромну "зарплатню", ніж "зарплата" російських найманців.

Як повідомляли у групі ІС, брак бойовиків у підрозділах "1 АК" терористичної організації "ДНР" становить від 70% до 40% в окремих частинах і має тенденцію до збільшення.

Відтоку терористів з лав НЗФ сприяють незадовільні умови "служби", погане матеріальне забезпечення та зневажливе ставлення до підлеглих військовослужбовців ЗС РФ.

Через брак бойовиків окупаційне командування змушене призивати на "службу" кримінальників та осіб, які мають алкогольну або наркотичну залежність. А також час від часу проводити "навчальні збори" для мирних мешканців окупованих районів Донбасу, зокрема, для студентів.