UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстрілюють донецький аеропорт з житлових кварталів - ОБСЄ

ОБСЄ закликає сторони конфлікту відвести важку військову техніку від аеропорту Донецька.

Атаки на аеропорт Донецька ведуться з житлових кварталів, в результаті чого мирні жителі страждають від вогню у відповідь, заявив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг.

"Ми повинні констатувати, що атаки на аеропорт ведуться або з безпосередньої близькості до аеропорту з території житлового району, або з околиці міста (Донецьк - ІФ). Це не може не викликати вогню у відповідь і в результаті страждають мирні жителі", - зазначив Хуг на прес-конференції в Донецьку.

Він розповів, що бої за аеропорт ведуться із застосуванням важкого озброєння як з одного, так і з іншого боку. А. Хуг також зазначив, що протягом дня бої тривали і ініціювалися по черзі обома сторонами.

ОБСЄ також у заяві Спеціальної наглядової місії закликала всі сторони конфлікту відвести важку військову техніку від аеропорту Донецька,

"Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ закликають всі сторони негайно припинити воєнні дії, а також відвести важкі озброєння і збройних бійців від аеропорту і від всіх прилеглих територій, згідно з Мінськими домовленостями", - наголошується в повідомленні.

В боях за донецький аеропорт 15 січня загинули двоє українських військових.

Бойовики з самого ранку вели вогонь по новому терміналу, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, танки і реактивну артилерію, повідомляє прес-центр АТО. Починаючи з 14 години вони вдалися до штурму. Українські військові відбили атаки терористів, завдаючи їм значних втрат, повідомляє прес-служба АТО.

15 січня близько 12.00 за київським часом лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що аеропорт Донецька буде під контролем бойовиків упродовж тридцяти хвилин".