UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли захисників Водяного з артилерійських систем калібру 122 мм

Двоє українських військових зазнали поранень.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 2 липня, 20 разів обстріляли позиції українських військових вздовж усієї лінії розмежування в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються, оперативна обстановка протягом доби не змінилась.

Кількість випадків застосування окупантами важкого озброєння суттєво знизилась. Найбільшу вогневу активність бойовики виявляли за темної пори доби.

На приморському напрямку бойовики вісім разів обстріляли позиції українських військових. Перші ворожі постріли пролунали тут близько 19:00. По позиціях бійців ЗСУ в районі Водяного терористи випустили майже 25 артилерійських снарядів калібру 122 мм. Згодом бойовики декілька разів обстрілювали зі стрілецької зброї українських військових в районі Лебединського, а поблизу Павлополя та Гнутового гатили з гранатометів різних модифікацій. Опорні пункти сил АТО поблизу Новотроїцького потрапили під ворожий обстріл з великокаліберних кулеметів.

На донецькому напрямку окупанти сім разів порушували режим "тиші" на ділянці лінії бойового зіткнення від південного передмістя Авдіївки до околиць тимчасово окупованої Горлівки. По оборонних укріпленнях бійців ЗСУ терористи відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та озброєння БМП. Також з різних систем піхотного озброєння бойовики обстрілювали оборонців передмістя Авдіївки, Кам'янки та Верхньоторецького. Поблизу Авдіївки терористи застосовували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм.

На луганському напрямку кількість ворожих обстрілів знову виявилась найменшою – п'ять разів. До світанку та пізно ввечері бойовики з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів обстрілювали Станицю Луганську, а з гранатометів вели вогонь по Жовтому та Щастю. У районі Бахмутської траси ще на світанку окупанти застосовували заборонені міномети калібру 120 мм, з яких били по захисниках Кримського.

Нагадаємо, напередодні бойовики чотири рази обстріляли позиції Збройних сил України. Збройні провокації були зафіксовані на донецькому та луганському напрямках, з мінометів калібру 120 мм терористи завдали удару по Кримському.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "хлібне перемир'я", яке почалось 24 червня. "Тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок так званого "хлібного перемир'я" - дотримання режиму тиші на період збору врожаю з 24 червня 2017 року і далі", - повідомила прес-секретар представника України в ТКГ екс-президента Леоніда Кучми Дарія Оліфер.