UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли з мінометів і танків позиції ЗСУ на Донеччині

Протягом доби на луганському напрямку підтримувався режим припинення вогню.

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують ігнорувати "великоднє перемир'я", обстрілюючи українські позиції в зоні проведення операції Об'єднаних сил з відсічі російській агресії.

У середу, 11 квітня, противник 13 разів порушив режим припинення вогню, задіявши міномети і бронетехніку на донецькому напрямку. На луганському напрямку з початку доби збройних провокацій зафіксовано не було. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

По Пісках окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів, БМП і великокаліберних кулеметів, а по Кам'янці бив танк противника.

Авдіївку, Мар'їнку, Талаковку бойовики обстрілювали з гранатометів, а Павлопіль, Гнутове та Водяне – з великокаліберних кулеметів.

У районі Авдіївки, Водяного та Гнутового були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї, а під Мар'їнкою – снайперська активність противника.

Нагадаємо, що Тристороння контактна група в Мінську погодила введення режиму повного і беззастережного припинення вогню – з 30 березня. У перший день "великоднього перемир'я" противник порушив його 16 разів. Через ворожі обстріли загинув український військовослужбовець, троє – отримали поранення.

Попереднє перемир'я було оголошено менше місяця тому – 5 березня. Російські терористи порушили його через годину після початку.

16 березня президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

20 лютого Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте у матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".