UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли українських військових, які перевіряли дорогу для ОБСЄ

Роботи з розмінування проводилися при гарантії безпеки з боку бойовиків ОРДО.

За останні два дні терористи ОРДО вдруге влаштовують збройні провокації на лінії розмежування і перешкоджають роботі спостерігачам ОБСЄ, повідомляє українська сторона Спільного центру з координації та контролю. Відповідну заяву оприлюднено на сайті Міноборони.

Повідомляється, що сьогодні, 10 серпня, о 7:30 особовий склад підрозділу ЗСУ почав роботи з інженерного обстеження ділянки дороги на підконтрольній Україні території, з якої був запланований проїзд першого заступника голови місії ОБСЄ Олександра Хуга з селища Пікуза у місто Маріуполь.

О 7:40 бойовики почали обстрілювати позиції ЗСУ зі стрілецької зброї та залучати снайперів. Під час обстрілу український військовослужбовець, який обстежував вказану ділянку дороги, отримав поранення.

Наголошується, що роботи по розмінуванню проводилися при наявних гарантіях безпеки з боку бойовиків ОРДО, які були офіційно передані російською стороною СЦКК. З метою з'ясування мінної небезпеки на даній дорозі патруль ОБСЄ запустив безпілотник. Бойовики обстріляли його під час польоту над селищем Пікуза.

Хуг і співробітники СММ ОБСЄ не змогли проїхати в Маріуполь за запланованим маршрутом. Бойовики пізніше повідомили спостерігачам про те, що ніякі заходи з розмінування зазначеної ділянки дороги не проводилися.

Нагадаємо, що 9 серпня бойовики ОРДО цілеспрямовано знищили камеру спостереження СММ ОБСЄ на Донецькій фільтрувальній станції і обстріляли безпілотник Місії.