UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли селище під Маріуполем з великокаліберних мінометів

протягом дня терористи вісім разів порушували режим тиші в зоні АТО.

У понеділок, 11 січня, бойовики незаконних збройних формувань вісім разів відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції, у тому числі, з використанням заборонених Мінськими угодами озброєнь, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема, близько полудня терористи обстріляли селище Зайцеве, яке знаходиться в "сірій зоні" у восьми кілометрах від Маріуполя, з гранатометів і мінометів. За останньою інформацією, противник застосував міномети калібру 120 міліметрів, які, згідно з Мінським домовленостями, повинні бути відведені від лінії зіткнення.

Також на маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів були обстріляні українські позиції біля Гранітного.

На донецькому напрямку терористи вели вогонь із стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів по населених пунктах Піски та Опитне.

Новгородське піддалося обстрілу зі стрілецької зброї, а Луганське – з великокаліберних кулеметів.

Незважаючи на досягнуті 22 грудня учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську умови оголошення з 00:00 23 грудня в Донбасі режиму "цілковитої тиші", провокаційні обстріли з боку НВФ у зоні АТО тривають.

За даними української військової розвідки, у січні 2016 року в Донбасі можливий новий виток гарячого конфлікту: у будь-який момент можуть поновитися масштабні бойові дії.