UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли підконтрольну їм територію поблизу Горлівки - ІС

Для здійснення провокацій терористи переодягаються у форму ВСУ.

В районі Горлівки відмічено поява в "сірій зоні" піхотних груп бойовиків у формі військовослужбовців ЗС України, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"У складі даних груп відзначається наявність мінометів і гранатометів. Як мінімум двічі зафіксовано ведення мінометного вогню за напрямом н. п. Горлівка", - пише він.

Це вже не перший раз, коли бойовики обстрілюють подконтрольні їм території Горлівки. Таким чином проросійські бандформування намагаються звинуватити сили АТО в порушенні умов незастосування зброї уздовж лінії розмежування сторін. 9 січня терористи обстріляли цивільний автомобіль під Горлівкою та вбили поліцейського.

Незважаючи на досягнуті 22 грудня учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську умови оголошення з 00:00 23 грудня в Донбасі режиму "цілковитої тиші", провокаційні обстріли з боку НВФ у зоні АТО тривають.

За даними української військової розвідки, у січні 2016 року в Донбасі можливий новий виток гарячого конфлікту: у будь-який момент можуть поновитися масштабні бойові дії.