UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли Опитне з ПТРК

За минулу добу бойовики 42 рази обстрілювали позиції сил АТО.

Бойовики 42 рази обстрілювали позиції сил АТО

На Донецькому напрямку противник вів мінометний і кулеметний вогонь по Авдіївці і Невельскому. У Зайцевом і Нижньому Лозовому бойовики застосовували БМП. По Дослідному вогонь вівся з протитанкового ракетного комплексу. Позиції в Луганському обстрілювалися з БМП, кулеметів великого калібру, також на цій ділянці працював снайпер НВФ.

На Маріупольському напрямку вівся вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів і кулеметів по Водяному, де також застосовувалися БМП. З позицій ВСУ в Красногорівці, Тарамчуке і Гранітному вівся гранатометный вогонь. У Новотроїцькому та Павлополі бойовики вели вогонь з мінометів. Коло Мар'їнки зафіксований вогонь з зенітної установки. В районі Мар'їнки і Широкиного активізувалися снайпери противника.

"Близько десяти годин вечора під прикриттям темряви група противника в кількості до 8 чоловік підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані близько 500 м, диверсанти відкрили вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. Українські захисники були готові до провокацій і дали гідну відсіч. Через годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу української сторони немає", - відзначають у штабі АТО.

На Луганщині з українським позиціям в Новозвановці і Лопаскиному бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Також, НВФ активізували проведення аэроразведки на Донецькому напрямку, де зафіксовано 3 польоти БПЛА.

Читайте також: Бойовики поширюють чутки про "польських найманців" в українських військах – ІС

Напередодні прес-центр штабу АТО повідомляв, що бойовики обстріляли з мінометів житлові райони населених пунктів біля Донецька.

Нагадаємо, 3 серпня спостерігачі російської сторони ОЦКК вперше підтвердили факти обстрілів з боку терористів, в тому числі – з забороненого Мінськими угодами зброї. У середу, 3 серпня, противник дотримувався тактично мінімальної кількості обстрілу позиції сил АТО в світлий час доби, застосувавши зброю проти ВСУ у Донецькій області всього 11 разів.