UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли КПВВ "Мар'їнка", постраждали двоє цивільних – штаб

Російські окупанти не припиняють ведення вогню по позиціях Збройних Сил України.

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою

Після відносного затишшя і зменшення кількості обстрілів, російські окупанти з 18:00 активізувалися, особливо в районі Мар'їнки, де позиції Збройних Сил України понад 10 разів потрапили під вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів різних систем.

Всього за добу зафіксовано 46 обстрілів позицій сил АТО, 24 з них на маріупольському, 18 на донецькому і 3 в луганському напрямках, повідомляє прес-центр АТО вранці в п'ятницю, 17 червня.

"Розташування (сил АТО – ред.) поруч з Красногорівкою ворог обстрілював з БМП і зенітної установки ЗУ-23-2, а потім включив ще й важкі міномети і двічі вівся вогонь з танка", йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомляє прес-центр штабу спецоперації, близько 19.00 під вогнем бойовиків виявився контрольний пункт в'їзду/виїзду "Маріїнка", де постраждали двоє цивільних осіб

Читайте також: У Донецьку пройшла спільна нарада ватажків бойовиків, керівництва ФСБ і Нацгвардії РФ – розвідка

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.