UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики не змогли прорватися в тил позицій українських військ - ІС

Відбувається накопичення техніки терористів на Первомайско-Артемівському напрямку.

На Донецькому напрямку бойовики протягом двох діб намагалися прорватися в тил позицій українських військ, щоб примусити їх до відступу.

"Підрозділи бойовиків, які брали участь в останніх атаках на позиції українських військ в районі Донецького аеропорту, залишивши на "передовій" прикриття, відійшли вглиб своїх позицій. Раніше російсько-терористичні війська протягом двох діб намагалися прорватися в тил позицій українських військ, до н. п. Дослідне і до донецької кільцевої дороги, щоб примусити українські війська до відступу", - повідомляє керівник групи "Інформаційне спротив" Дмитро Тимчук у своєму Facebook .

Крім цього, командування російсько-терористичних військ продовжує зосереджувати на Первомайско-Артемівському напрямку артилерію і бронетехніку. "Зазначено прибуття чергового артилерійського дивізіону (2 батареї ствольної артилерії (14 одиниць) та 1 батарея РСЗВ (6 установок). А також посиленою бронегрупи (6 танків і до 20 бойових бронемашин (ББМ). Продовжується накопичення боєприпасів і палива", - пише Тимчук.

Також бойовики проводять екстрені оборонні заходи в районі Дебальцеве: підтягуються на передній край протитанкові засоби, маскується бронетехніка, розміщуються додаткові вогневі засоби.

Раніше українські військові знищили групу диверсантів під донецьким аеропортом.