UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики найбільше відкривали вогонь по силам АТО на донецькому напрямку

В Донецькій області бойовики використовували бронетехніку, гранатомети, великокаліберні кулемети.

Незаконні збройні формування за середу, 20 липня, 70 обстріляли позиції сил АТО, в тому числі із застосуванням артилерії калібру 122 мм, повідомляє в четвер, 21 липня, прес-центр штабу АТО.

З забороненої мінськими угодами 122 мм артилерії противник бив по Авдіївці, Семигор"ї, Кодеме і Кам'янці, а із 120 і 82 мм мінометів – по Дачі, Новгородському, Зайцевому та Авдіївці.

На донецькому напрямку бойовики застосували міномети калібру 82 мм по силах АТО в Майорське і Троїцькому. З гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по укріпленнях сил АТО в Авдіївці, Новгородському, Луганському та Зайцевому.

Згідно з повідомленням, в Донецькій області бойовики використовували бронетехніку, гранатомети, великокаліберні кулемети, зенітні установки і стрілецьку зброю.

На маріупольському напрямку з 122 мм самохідних артилерійських установок і 120 мм мінометів обстріляні опорні пункти сил АТО у Водяному і Талаківці. Крім цього, міномети калібру 120 мм і 82 мм задіяв у Широкиному і Красногорівці, а біля Мар'їнки і Гнутово прес-центр штабу АТО відзначає активізацію снайперів бойовиків.

На луганському напрямку бойовики шість разів обстрілювали сили АТО з гранатометів і стрілецької зброї в Новоалександровке і Станиці Луганської.

З 70 випадків відкриття вогню по силам АТО 33 випадки припало на донецьке напрямок, 31 випадок – на маріупольське напрямок, і шість випадків – на луганське напрямок.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарський виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційне опір". За їх даними бойовики підсилюють підрозділу в районі Світлодарської дуги. У даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.