UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики наносять удари по Дебальцевому інтенсивніше, ніж до "перемир'я" - Тимчук

Із середини неділі, 15 лютого, противник, додатково до обстрілу з практично всіх видів озброєнь, також зробив неодноразові спроби відновлення наступальних дій.

Із початку дії "режиму припинення вогню" (00:00 15.02.2015) до середини вчорашнього дня російсько-терористичні війська неодноразово грубо порушували домовленості шляхом проведення обстрілу позицій українських військ і цивільних об'єктів.

"Українські війська відкривають виключно у відповідь вогонь. При цьому найбільш складна ситуація зафіксована на Дебальцевському плацдармі", - повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці в понеділок, 16 лютого.

Зокрема, зафіксовано кілька атак позицій українських військ в районі н. п. Чорнухине. У районі н. п. Новогригорівка формування супротивника спробували оточити два блок-пости українських військ. При цьому один танк терористів підірвався на міні (був добитий з гранатомета), також в ході відбиття атаки українськими військами 1 БМП бойовиків була вражена ПТУРом (екіпаж знищений).

"Одночасно бойовики і підрозділи ЗС РФ активно наносили удари зі ствольної артилерії і РСЗВ по українських військах у районі Дебальцеве. Основна частина ударів з РСЗВ наносилася з вогневих позицій з району н. п. Ломуватка. Періодично вогонь вівся інтенсивніше, ніж до "перемир'я"", - повідомив Тимчук.