UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики намагаються "відсунути" підрозділи сил АТО від Докучаєвська – ІС

Вогнева група терористів з ЗУ-23-2 тричі протягом минулої доби обстрілювала позиції сил АТО в даному районі.

Формування російсько-терористичних військ не залишають спроб "відсунути" підрозділи сил АТО від Докучаєвська, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"В даному районі діє раніше перекинута артилерійська група бойовиків (дивізіон 3-х батарейного складу), ведуться обстріли з інших видів озброєнь", - пише він.

Також протягом минулої доби вогнева група терористів з ЗУ-23-2, маневруючи між селищем Ясна і північним мікрорайоном Докучаєвська і змінюючи позиції, тричі обстрілювала опорні пункти сил АТО в районі Березового і південний схід від даного населеного пункту.

"Маневр і вихід на вогневі позиції здійснювався під прикриттям вогню гранатометів (СПГ-9М і АГС-17). Також через "чорний терикон" (відвали Центрального кар'єра") бойовики наносили вогневі удари по позиціях українських військ південно-західніше Докучаєвська з 120-мм мінометів, з перенесенням вогню по трасі Маріуполь – Донецьк і за неї", - зазначає координатор "ІС".

Читайте також: Російські спецслужби намагалися викрасти звіт про збитий над Донбасом малайзійський літак

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.