UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики намагалися знищити ТЕС у місті Щастя - заступник голови Луганської ОВЦА

Бойовики "ЛНР" випустили в напрямку міста більше 50 мін.

Бойовики підтримуваного Росією угруповання "ЛНР" обстріляли місто Щастя із 80-міліметрової артилерії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, зазначивши, що ймовірно таким чином бойовики намагалися знищити теплову електростанцію міста.

"Щастя піддалося обстрілу з 80-мм артилерії. Більше 50 мін випустив ворог у напрямку міста, вірогідно, намагаючись знищити Щастинську ТЕС. Терористи прекрасно розуміють, що альтернативних джерел електрогенерації сьогодні немає, та й робота ТЕЦ сьогодні під питанням через відсутність вугілля", - йдеться у повідомленні.

За словами Клименка, електростанцію у місті Кремінна, яка з'єднає Луганщину з Об'єднаною енергетичною системою України мають побудувати лише наступного року.

"На щастя, попри щільний вогонь противника, руйнувань та жертв немає. Вражає цинізм російських найманців, адже вони прекрасно розуміють, що в області станеться техногенний колапс у разі зупинки ТЕЦ. Першими постраждають старі та діти!", - додав Клименко.

Загалом російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 22 жовтня, 12 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Напередодні терористи вели прицільний вогонь по захисниках Щастя, Кримського, Золотого, Пісків, Мар'їнки, Тарамчука, Березового, Новотроїцького, Чермалика та Лебединського. Для обстрілів вони використовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.