UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики намагалися взяти штурмом одну з позицій сил АТО

Активність обстрілів противника різко зросла, ворог нарощує свої зусилля майже по всій лінії зіткнення.

Бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів за минулу добу

Бойовики в понеділок різко збільшили кількість обстрілів - 61 раз порушували режим припинення вогню, застосовуючи міномети різних калібрів по всій лінії розмежування, повідомляє прес-центр штабу АТО вранці у вівторок, 5 квітня.

"Використовуючи міномети різних калібрів, російські найманці завдали вогневі удари по позиціях наших сил майже уздовж всієї лінії розмежування", - йдеться в повідомленні на сторінці Facebook.

Згідно з повідомленням, на Донецькому напрямку бойовики чотири рази обстріляли сили АТО в районі Авдіївки, три рази в напрямку Новгородського і два – в районі Зайцевого.

На Маріупольському напрямку обстрілу з мінометів калібром 120 мм зазнали позиції сил АТО поблизу Талаківки. Також із застосуванням мінометів калібром 82 мм були обстріляні позиції сил АТО поблизу Широкіно.

На даному напрямку в районі Гранітного бойовики, згідно з повідомленням, намагалися взяти штурмом одну з позицій сил АТО. "Для відбиття і запобігання проникнення противника на опорний пункт особовим складом був відкритий зосереджений вогонь з кулеметів і стрілецької зброї. Це змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити", - повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку штаб зафіксував мінометний обстріл з боку бойовиків по позиціях сил АТО біля Новозванівки.

Загалом, як зазначається в повідомленні прес-центру штабу АТО, ситуація в Донбасі "набуває тенденцію до загострення".

Читайте також: У Макіївці бойовики посилено ведуть "полювання на українських шпигунів" - ІС

Українська розвідка повідомляла, що бойовики в Донбасі готують примусову "мобілізацію" у квітні, зокрема, хочуть поповнити свої лави за рахунок місцевих чоловіків віком до 45 років. Також, за даними управління, Росія готується відновити активні бойові дії в Донбасі.

При цьому, ІС повідомляє про те, російсько-терористичні війська готують на травневі свята масштабний наступ.