UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики намагалися вибити сили АТО з позицій в Авдіївці

В Марьине повним ходом йде контрснайперская боротьба.

Сьогодні станом на 18:00 проросійські терористичні війська 31 раз обстріляли позиції ЗСУ в зоні АТО. Причому ситуація має тенденцію до загострення, передає прес-центр штабу АТО.

"Використовуючи міномети, гранатомети, кулемети великого калібру і стрілецьку зброю бандитські угруповання дев'ять разів застосовували її, намагаючись вибити сили АТО з займаних позицій в Авдіївці. Отримавши гідну відсіч у напрямку Мінерального, ворог виявився деморалізованим і нездатним вести активні наступальні дії", – йдеться в повідомленні.

Незаконні збройні формування вели вогонь з мінометів калібру 82 міліметри в бік позицій українських військових в районах Зайцевого і Опитного. У напрямку Новгородського крім мінометів бойовики неодноразово стріляли з БМП. З автоматичних гранатометів і стрілецької зброї вони обстріляли район Трьохізбенки.

А в Мар'їнці під вогнем виявився контрольно-пропускний пункт.

"Справжньою баталією стала контрснайперская боротьба українських воїнів у цьому населеному пункті. Тут проти іноземних стрільців, які довгий час обстрілюють наших бійців, створена ефективна система їх виявлення та знешкодження", – відзначили в штабі і підкреслили, що за день бійці ЗСУ сім разів відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу російські терористичні угруповання 79 раз вели вогонь по позиціях української армії вздовж всієї лінії розмежування. Поранення отримали троє українських військових – в Луганській, Авдіївці і Досвідченого.