UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики намагалися мінометним вогнем вразити позиції сил АТО поблизу Пісків і Опитного

З півночі активність ворога знизилася.

У районі проведення АТО проросійських бандформування не припиняють обстрілювати опорні пункти ВСУ, використовуючи при цьому, крім стрілецької зброї і гранатометів, мінометіикалібру 82 і 120 мм, повідомляє в понеділок, 7 березня, прес-центр штабу АТО.

"Активність обстрілу зросла з настанням сутінків. За минулу добу ворог 38 разів відкривав вогонь по наших опорних пунктах", - йдеться в повідомленні.

Тільки в районі Авдіївки терористи з 18 і до півночі скоїли сім прицільних мінометних обстрілів українських позицій, випустивши при цьому 80 хв. Мінометним вогнем найманці намагалися вразити і зміцнення поблизу Пісків, Опитного та Луганського, йдеться в повідомленні.

Зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів бойовики вели вогонь по опорним пунктам сил АТО в районі н. п. Зайцево, Луганське, Піски та Новгородське.

Зі стрілецької зброї обстріляні наші позиції в Мар'їнці і Широкиному.

Неприцільний вогонь з кулеметів і гранатометів бойовики вели по опорним пунктам сил АТО поблизу Невельського, шахти Бутівка, Троїцького та Майорська.

"З півночі активність ворога знизилася. Зафіксовано прицільний обстріл з кулемета в районі Гранітного", - резюмували в прес-центрі.

Читайте також: Волонтери оприлюднили список загиблих у Донбасі російських військових

Мінські угоди, покликані забезпечити мир на Донбасі, регулярно порушуються з вини російської сторони і підконтрольних їй бойовиків. У зв'язку з невиконанням умов перемир'я, США продовжили дію санкцій проти РФ ще на рік. Слід зазначити, що учасник переговорів у Мінську,глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер залишився незадоволений ходом переговорного процесу, нарікаючи на незговірливість російських і українських дипломатів.