UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики накрили позиції ВСУ під Авдіївка вогнем з мінометів і артилерії

Мінські угоди в черговий раз грубо порушені.

Російські найманці в Донбасі продовжують обстріли позицій Збройних сил України і в черговий раз порушили Мінські домовленості, застосувавши заборонені види озброєнь.

"Близько 11 ранку бойовики з мінометів калібру 82 мм обстріляли позиції наших військ поблизу Зайцево. О 12.40 з мінометів російські терористи випустили по позиціях сил АТО поблизу Авдіївки 50 мін. А в 14:25 по цим же укріпленням бойовики відкрили вогонь і зробили 22 постріли з артилерійських систем великого калібру", – йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

По позиціям українських військ поблизу Майорська, Троїцького, Новгородського, Луганського бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів. Опорний пункт під Старогнатівкою обстріляли з БМП. Ворожі снайпери вели вогонь під Мар'їнкою, Старогнатівкою і Пісками.

"О 9:45 вівся прицільний снайперський вогонь по КПВВ "Мар'їнка". Щоб забезпечити безпеку мирних жителів, командуванням прийнято рішення тимчасово призупинити роботу контрольного пункту в'їзду/виїзду. Близько 12.00 обстріл КПВВ повторився", – відзначили в прес-центрі.

Всього з початку доби зафіксовано 26 обстрілів, 17 з них на донецькому напрямку, 6 на маріупольському і 3 на луганському.

Читайте також: КПВВ "Мар'їнка" знову закрили через обстріли

Раніше повідомлялося, що на маріупольському напрямку відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ. В результаті бою загинули двоє військовослужбовців ЗСУ.

Всього за минулу добу бойовики здійсниои 50 обстрілів по позиціях українських військових. Причому 42 обстріли припали на донецький напрямок.