UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики надали гарантії "тиші" для проведення ремонтних робіт на ДФС

Ремонтні роботи триватимуть протягом двох діб.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) отримала від бойовиків гарантії "режиму тиші", ремонтні бригади зможуть відновити енергопостачання ДФС, йдеться у повідомленні Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

"Від РФ отримано гарантію на режим "тиші". Ремонтні роботи проводитимуться 06 і 07.06. До розмінування долучиться ДСНС, працюватиме ОБСЄ", - наголосили у міністерстві.

Крім того, внаслідок вже проведених ремонтних робіт КП "Попаснянський районний водоканал" відновив постачання води по водогону Ду-1200 мм (Карбонітський майданчик).

У п'ятницю, 2 червня, через ворожі обстріли було пошкоджено ЛЕП, яка живить Донецьку фільтрувальну станцію, її робота була припинена. Наступного дня близько 19:30 терористи знову накрили ДФС мінометним вогнем.

Російські терористи відмовилися надати гарантії безпеки ремонтних бригад для проведення ремонтних робіт та відновлення водопостачання Авдіївки та сусідніх населених пунктів.