UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики кілька годин обстрілювали Авдіївку з кулеметів – штаб АТО

Основна активність противника помітна на Донецькому напрямку.

В районі бойових дій в зоні АТО в кінці минулої доби ситуація не зазнала істотних змін. В цілому бойовики зменшили кількість обстрілу, але, як і раніше, основна активність ворога фіксується на Донецькому напрямку, повідомив у п'ятницю вранці, 20 жовтня, прес-центр штабу АТО.

Так, ввечері бойовики двічі протягом кількох годин били з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по укріплень українських військ поблизу шахти "Бутівка".

Починаючи з 19 годин і майже до півночі сили супротивника з різних видів гранатометів і кулеметів обстрілювали Авдіївку. З цієї ж зброї вони вели вогонь в районі Верхнеторецького.

На приморському напрямку бойовики ввечері двічі застосовували автоматичні і протитанкові гранатомети на підступах до Водяного. Також під вогнем з великокаліберних кулеметів опинилися українські війська в Гнутово.

На луганському напрямку зафіксований лише один обстріл. Близько 20 годин бойовики били з гранатомета і стрілецької зброї по опорним пунктам української армії р. Щастя.

Всього за минулу добу незаконні збройні формування 15 разів порушили режим тиші. Збройні сили України 9 разів відповідали бойовиків, в результаті бойових дій втрат серед українських військовослужбовців немає.

Нагадаємо, що раніше протягом 18 жовтня російсько-терористичні війська 53 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі, в результаті чого двоє українських військових отримали поранення, ще один боєць травмувався при підриві.

Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.