UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики хочуть для "ДНР" і "ЛНР" статус невизнаних республік

Терористи готують Донецькій і Луганській областям долю Придністров'я - "нехай ця територія буде не визнана ніким".

Командир батальйону сепаратистів "Восток" Олександр Ходаковський заявив, що "ДНР" і "ЛНР" не потрібен особливий статус у складі України.

"Ми не бачимо на сьогоднішній день, з ідеологічної точки зору, можливості повернення до складу України... Вони вже не бачать нас у складі своєї країни. Та ненависть і злоба, яка накопичилася за останній час, вона буде випаровуватися роками", - заявив він в інтерв'ю Reuters.

"Ми опинилися між молотом і ковадлом - залишатися разом з Україною неможливо з ідеологічних міркувань, бути з Росією ми не можемо за різного роду міркувань, політичних і економічних. Залишається один варіант - нехай поки ця територія не буде визнана ніким. Ми будемо намагатися налагоджувати тут життя", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада на закритому засіданні 16 вересня прийняла президентський закон про запровадження особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей строком на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року.

Верховна Рада також прийняла закон, що звільняє від кримінальної відповідальності деякі категорії осіб, які вчинили кримінальні злочини в період з 22 лютого 2014 року до дня набрання чинності цього закону на територіях Донецької та Луганської областей, де проводилася антитерористична операція (АТО). !zn