UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики годину обстрілювали сили АТО біля Водяного з гранатометів і кулеметів - штаб

Однак ця провокація противника стала єдиною за день.

За станом на 18:00 протягом 20 вересня в зоні проведення АТО майже весь час зберігався режим тиші.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО, єдиний обстріл українських позицій зафіксований вночі поблизу селища Водяне, що на приморському напрямку. Тут сепаратисти близько години били з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Про втрати серед бійців АТО не повідомляється.

У той же час відзначається, що на тимчасово окупованих територіях незаконні військові формування і далі продовжують тотальну мілітаризацію Донбасу. Так, нещодавно російські найманці почали командно-штабні навчання так званих 1 і 2 армійських корпусів, які проводяться на єдиному оперативному тлі, за єдиним задумом зі стратегічним командно-штабним навчанням збройних сил РФ "Захід-2017".

На початку цих навчань зафіксовані факти крадіжок військового майна бойовиками. Зокрема, за оперативними даними, під час руху колони техніки 2 окремої мотострілкової бригади раптово закінчилося пальне в більшості бойових машин. В результаті, заходи щодо висування техніки бригади на полігон було призупинено і розпочато розслідування по встановленню винних в розкраданні пального.

Нагадаємо, що 19 вересня російсько-терористичні війська 23 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

В кінці доби ситуація в Донбасі істотно не змінилася, терористи обстрілювали позиції українських військових, місцями з застосуванням мінометів. Майже кожен другий обстріл окупантів бійці ВСУ відкривали вогонь у відповідь.

При цьому минулі добу для українських військових пройшли без втрат.