UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики двічі атакували позиції сил АТО, але відступили із втратами

Із півночі і до цих пір вже зафіксовано більше п'яти збройних провокацій з боку терористів.

Протягом минулої доби бойовики 35 раз обстріляли позиції сил АТО, а також двічі вступали з українськими підрозділами в бойові зіткнення, повідомляє в п'ятницю, 25 грудня, прес-центр антитерористичної операції.

Так, близько 19.00 незаконне збройне формування чисельністю до 30 осіб під прикриттям 82-мм мінометів намагався порушити межі української оборони біля Майорська. "У ході двогодинного бою нападники зазнали втрат і відступили. У той же час невелика група бойовиків зробила схожу спробу на підступах до Мар'їнці. Також безрезультатно і з втратами у своїх лавах", - йдеться в повідомленні.

Протягом ночі під вогонь НЗФ потрапили наші позиції біля Донецька і Горлівки. Бандити вели в бік наших воїнів прицільний і неприцільний вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів в районі Луганського, Троїцького, Майорська, Зайцевого, Новгородського, Мар'їнки і Опитного. Працювали і ворожі снайпери. Також підрозділи сил АТО у Новгородського були прицільно обстріляні з озброєння БМП і зенітних установок. У Мар'їнки бандити били по українських позиціях з 82-мм мінометів.

Із півночі і до цих пір вже зафіксовано більше п'яти збройних провокацій з боку російсько-терористичних бандформувань.

Вчора, за результатами відпрацювання оперативної інформації співробітниками Головного управління розвідки МО України спільно з офіцерами відділу Спеціальних операцій штабу АТО, в районі н. п. Великі Новосілки було виявлено схованку зі зброєю та боєприпасами ворожої ДРГ. Зокрема, півтора десятка ручних протитанкових гранатометів і більше 12 000 набоїв різного калібру і типу до стрілецької зброї. До речі, значна частина зброї і боєприпасів проводиться на російських підприємствах після 1991 року. "Зараз ведеться робота по встановленню причетних до діяльності ДРГ та каналів надходження російського зброї на підконтрольну нам територію зони АТО", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, згідно з домовленостями, досягнутими учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня, з 00:00 23 грудня в Донбасі введено "повний і беззастережний режим тиші".

22 грудня бойовиків незаконних збройних формувань зайняли селище Комінтернове Донецької області, який знаходиться в "сірій зоні". Терористи розмістили у населеному пункті бронетехніку та інші заборонені Мінськими домовленостями озброєння. Відстань від Комінтернового до Маріуполя достатня для використання 120-мм мінометів і висунення ДРГ в напрямку цього міста.

Також, за даними ІС, разом з бойовиками "ДНР"у Комінтернове увійшов підрозділ ЗС Росії.

За інформацією групи "Інформаційний спротив", у зоні АТО готується новий наступ бойовиків. У свою чергу українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій у Донбасі.