UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики допитують усіх чоловіків через "ухилення від служби" - Тимчук

У "дезертирів" вилучають майно.

Бойовики продовжують "мобілізацію" на підконтрольних їм територіях.

Про це повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"На блок-постах угруповань "ДНР" і "ЛНР" повсюдно введена практика допитів чоловічого населення про причини ухилення від служби в ополченні. У разі підозри у дезертирстві громадян затримують, майно вилучаєть", - написав він у Facebook.

Тимчук зазначає, що насамперед терористи звертають увагу на представників військово-облікових спеціальностей: механіків-водіїв і операторів-навідників (танки, БМП, механіки-водії МТ-ЛБ і т.д.), саперів.

Також експерт оновив вже традиційну статистику обстрілів: за минулу добу бойовики і російські війська обстріляли позиції сил АТО близько 20 разів. "Всього з початку оголошення "перемир'я" режим тимчасового припинення вогню було порушено російськими військами і проросійськими терористами понад 2150 раз", - підсумовує він.

Крім того, в цю добу зафіксовано чергові три спроби штурму позицій українських військ - у старого терміналу аеропорту в Донецьку, а також в районі н.п. Новоласпа та Авдіївка.

"В районі аеропорту Донецька відзначена активізація розвідувальних груп противника. Зафіксовано проведення розвідувальних заходів групою спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ", - додає Тимчук.

Нагадаємо, в неділю в ІС повідомляли, що терористи "ДНР" мають намір впроваджувати своїх шпигунів в проукраїнські організації.