UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики "ДНР" виселяють мешканців прикордонних районів з будинків — Тимчук

Військові ЗС РФ зайняли три пансіонати на Азовському морі.

В районі населеного пункту Олексіївське Амвросіївського району Донецької області окупанти виселяють місцевих жителів, у будинках яких оселяються бойовики, повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"В районі зазначеного населеного пункту бойовиками встановлений жорсткий контроль з метою запобігання фіксації з боку місцевого населення перекидання військової техніки і живої сили бойовиків через державний кордон України з боку РФ", - написав Тимчук в Facebook.

Він також зазначив, що в районі селища Сєдове Новоазовського району пансіонати "Лазур", "Нептун" і "Металург" використовуються військовослужбовцями ЗС РФ для тимчасового проживання перед відправкою на лінію бойового зіткнення.

Тимчук підкреслює, що з періодичністю один-два рази в місяць в пансіонати прибувають групи військовослужбовців (по 30-40 чол), у військовій формі без розпізнавальних знаків. В середньому протягом 2-х тижнів вони централізовано проходять бойову підготовку і убувають для участі в бойових діях.

За словами Тымчука, пансіонат "Парус" прибула група 30 фахівців з числа військовослужбовців ЗС РФ, яка в даний час здійснює розвідку засобами радіоелектронної розвідки і БПЛА.

Раніше повідомлялося, що російські "куратори" висловлюють невдоволення роботою і виконавчою дисципліною "ради міністрів ЛНР".

Раніше в групі "ІС" повідомили, що кількість відмов продовжувати "контракти" на продовження служби у підрозділах "2-го АК ЛНР" перевищила 1000 осіб.