UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики "ДНР" створили дружину для боротьби з незадоволеними жителями – прес-центр АТО

Крім того, поблизу Маріуполя окупанти двічі зі 120-міліметрових мінометів і артилерії калібру 12 2 міліметри били по наших опорних пунктах у Старогнатівці .

12 серпня ситуація в зоні антитерористичної операції залишається напруженою. Противник, і далі продовжує активно обстрілювати позиції сил АТО в Донецькій області.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Так, близько часу ночі найманці з "Градів" вели вогонь по позиціях українських військ у Водяному, Опитному, Пісках, Новоселівці. А з опівночі і до 18 години вечора під мінометним вогнем злочинців опинилися Красногорівка і Мар'їнка. Поблизу Маріуполя, сьогодні, окупанти двічі зі 120-міліметрових мінометів і артилерії калібру 122 міліметри били по наших опорних пунктах у Старогнатівці. А близько 14 години, по цьому ж селищу, працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. Також, грубо порушуючи Мінські угоди, о 3.50 злочинці застосували "Гради" в районі селища Богданівка", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, на Артемівському напрямку, близько 3 ночі відбулося бойове зіткнення наших військ з ДРГ противника.

"8 бойовиків, з використанням стрілецької зброї, вступили у бій з бійцями АТО на спостережному пункті. В результаті професійних дій наших солдатів ворог відступив. У той же час, за оперативною інформацією, на тимчасово не підконтрольній Україні території, постійно зростає невдоволення місцевого населення діями окупантів. Люди нарешті усвідомили, що насправді найманці принесли на землі Донбасу руйнування, розбрат та привели криміналітет. Тож поповнювати лави злочинного війська дорослі чоловіки категорично відмовляються. Розуміючи це, ватажки так званої "ДНР" створили "Молодіжну Добровільну Дружину". За допомогою молоді, бандити планують збирати оперативну інформацію, розганяти стихійні зібрання та арештовувати невдоволених", - наголошується в повідомленні.

У зв'язку з ескалацією обстановки в зоні АТО Євросоюз закликав тристоронню контактну групуактивізувати переговори по врегулюванню ситуації в Донбасі. В ЄС зазначили, що бої під Старогнатівкою порушили Мінські домовленості, також як і останні акції, спрямовані проти спостерігачів ОБСЄ (включаючи обстріл моніторингової місії, підпал автомобілів).

Нагадаємо, в ОБСЄ повідомили про обстріл спостерігачів в Донбасі.

Раніше в штабі АТО повідомили, що в ніч на 10 серпня бойовики атакували на Маріупольському напрямку, однак українські військові відбили атаку і звільнили один з населених пунктів(Новоласпу) з ключовими висотами. Разом з тим, після цього в "Правому секторі" повідомили про контратаку бойовиків, в результаті якої не менше чотирьох представників "Правого сектора" загинуло. Журналіст Олександр Рудоманов написав, що українські сили вже залишили раніше зайняті позиції, щоб не порушувати Мінські угоди.

У зв'язку з ескалацією ситуації в зоні АТО президент України Петро Порошенко доручив повідомити ОБСЄ і РФ про порушення бойовиками Мінських угод.