UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики "ДНР" почали видавати паспорти неіснуючої республіки

Перший "документ" дістався ватажкові "ДНР" Захарченку.

У самопроголошеній республіці "ДНР" почали видавати місцеві паспорти населенню. Перший "паспорт" дістався так званому голові "ДНР" Олександрові Захарченку.

"Друзі, цей історичний день настав. Це черговий, серйозний і важливий крок на шляху до державобудування", - звернувся Захарченко до бойовиків, зокрема так званих керівників і "міністрів" Пушиліна, Кононова, Радомської і мера окупованого Донецька Ігоря Мартинова.

Найближчим часом паспорти "ДНР" зможуть отримати всі особи, які досягли 16 років.

Читайте також: "ДНР" і "ЛНР" конфіскують квартири переселенців

13 січня ватажок "ДНР" анонсував видачу паспортів мешканцям окупованої Донецької області. Раніше питання про введення паспортів відкладалося через невизнання світом терористичного формування "ДНР".

Окупована російськими військами й невизнана світовою спільнотою Південна Осетія була єдиною "державою", що визнала самопроголошені "ДНР" і "ЛНР". Однак президент Південної Осетії Леонід Табілов впевнений, що визнання один одного двох самопроголошених держав є показником самостійності.

Росія, яка від початку військового конфлікту на Донбасі підтримує бойовиків, пообіцяла "народним республікам" визнати їх "лише після побудови державності".