UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики "ДНР" не погоджуються на місцеві вибори без закону про амністію

Вони також вимагають звільнення своїх "політв'язнів".

Місцеві вибори в Донбасі не можуть відбутися без затвердження владою України закону про амністію, заявив один з ватажків бойовиків "ДНР" Денис Пушилин на Мінських переговорах.

"Все гальмується і впирається в закон про амністію. Він досі не підписаний (спікером українського Ради Володимиром) Гройсманом і не переданий на підпис президенту України Петру) Порошенко. Без нього не вийде звільнення наших політв'язнів, а проведення виборів без закону про амністію не представляється можливим. Це необхідна вимога", - сказав Пушилин.

Читайте також: Росія не може перемогти у війні, але Україна ще може програти – Newsweek

Варто відзначити, що минулого тижня захоплений російський найманець Толстокоров Роман розповів, що багато бойовики хочуть повернутися в Україну, але бояться покарання.

Вчора, 18 червня, Рада прийняла в першому читанні законопроект про місцеві вибори з "німецькою" системою.

Сергій Рахманін у статті для "Дзеркало Тижня. Україна" "Різьба шилом милу" пояснює це двома обставинами. З одного боку - невпевненістю української влади в досить високому рейтингу довіри до себе (звідси - страх перед беззастережною "мажоритаркою"). З іншого - відсутністю достатньої кількості надійних "прохідних" персон (звідси - "розмивання" мажоритарної компоненти). "Зв'язана" схема, що становить собою симбіоз "мажоритарки" і "пропорційки", здатна дати додатковий шанс саме тій партії, котра представляє владу. Особливо якщо вона має фінанси і розраховує на певний адмінресурс".