UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики чотири рази за минулу добу обстріляли українські позиції

Наприкінці вчорашньої доби обстановка в зоні АТО залишалася стабільною.

Незаконні збройні формування в цілому дотримувалися перемир'я, але одиничні випадки застосування зброї з боку противника все ж були, повідомляє прес-цент штабу АТО.

Так, на Артемівському напрямку в 18.30 з боку Нижньо Лозового з української опорного пункту в Луганському бойовики відкривали вогонь із стрілецької зброї. Також, зі стрілецької зброї в 20.10 противник обстріляв українські позиції в Майорську.

А майже о 22.00 на Луганщині з боку Словяносербська злочинці били з 82-міліметрового міномета по українським підрозділам в Сокільниках.

"Загалом, протягом вчорашньої доби бандформування 4 рази порушували режим тиші", - йдеться в повідомленні.

"Слід відзначити і вчорашні відверті збройні провокації ворога. Близько 21.30, на території тимчасово непідконтрольної силам АТО неподалік селищ Луганське та Майорськ, найманці вели вогонь у бік українських позицій. Таким чином, бойовики розраховували на вогонь, щоб звинуватити українську сторону в зриві домовленостей", - наголосили у штабі.

Читайте також: Затишшя в зоні АТО дозволило активізувати доставку "гуманітарки" в Донбас

Зменшення кількості обстрілів стало можливим після того, як контактна група в кінці серпня в Мінську домовилася про припинення вогню з 1 вересня. Після цього, як повідомляли в штабі АТО, повністю обстріли не припинилися, проте бойовики припинили системний вогонь по позиціям українських військ.