UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики активізувалися на приморському та луганському напрямках

Двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Бойовики російсько-терористичних формувань продовжують порушувати режим тиші в зоні проведення антитерористичної операції.

У понеділок, 19 червня, терористи 21 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Протягом дня окупанти двічі застосовували заборонені Мінськими угодами види озброєнь. Найбільш складна обстановка – на луганському та маріупольському напрямках. Поранення отримали двоє українських військовослужбовців.

Вночі супротивник двічі накривав Павлопіль на приморському напрямку вогнем з мінометів калібру 82 міліметри. По Широкиному, Водяному, Талаківці та Березовому терористи вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У районі Талаковки був помічений снайпер противника.

Південні околиці Авдіївки вночі тричі зазнавали обстрілів з великокаліберних кулеметів і гранатометів. Близько опівдні терористи відкрили вогонь по Новолуганському з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також в районі населеного пункту була зафіксована снайперська активність бойовиків.

По Станиці Луганській на луганському напрямку окупанти відкривали з гранатометів і стрілецької зброї. Новозванівку терористи двічі обстрілювали з гранатометів. З 11:00 терористи активізувалися в районі Бахмутської траси, обстрілюючи Кримське зі 120-мм і 82-мм мінометів.

Нагадаємо, напередодні бойовики 19 разів обстріляли позиції Збройних сил України. При цьому п'ять разів вони застосовували заборонені міномети калібру 120 мм. Мінометним вогнем терористи накрили, зокрема, захисників Кримського.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".