UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики активізували розвідку повітрям на Луганщині: 11 польотів безпілотників за два дні - ІС

Один з БПЛА міг бути запущений з території РФ через держкордон.

На Луганському напрямку відзначалася різка активізація розвідувальних дій бойовиків 12-13 квітня, в тому числі, повітряна, повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

зокрема, протягом двох діб зафіксовано не менше 11 прольотів БПЛА (безпілотників) бойовиків в районі н. п. Кримське, Новотошковка, Щастя, Трьохізбенка, Сокільники.

Також проліт безпілотників противника зафіксований на північний схід Сєвєродонецька (район Старобільська). "При цьому на даний момент невідомий напрямок, з якого даний "безпілотник" був запущений - з окупованої зони або з території РФ через держкордон" - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, пише Тимчук, як мінімум 4 рази зафіксовані спроби диверсійно-розвідувальних груп терористів проникнути в тактичну глибину бойових порядків українських військ на ділянках Сєвєродонецького напряму, і 1 раз - в районі Щастя.

В районі селища Донецький тактичні групи російсько-терористичних військ "намагалися просочитися" вглиб бойових порядків українських військ.

"Вогнева група противника, застосувавши стрілецьку зброю, гранатомети спробувала прикрити прохід іншої групи в стик між позиціями двох українських підрозділів. Проте висунення цієї групи було вчасно помічено українськими військовослужбовцями, був відкритий вогонь, і її рух вглиб наших бойових порядків було зупинено, після чого обидві групи бойовиків відійшли на вихідний рубіж" - йдеться в повідомленні "ІС".

Через Луганськ і далі через підконтрольний бойовикам відрізок Бахмутської траси також триває перекидання перекатом бронетехніки в сторону позицій українських військ в районі Новотошковки, Кримського і Трьохізбенки.

За дві доби бойовики таким чином перемістили 7 одиниць бронетехніки (спочатку 4 одиниці - 2 танки і 2 БМП-1, потім 3 одиниці - 2 танки і 1 БТР-80), а також 12 транспортних одиниць (з них 3 автоцистерни).

"Звертає на себе увагу факт активного використання бойовиками в районі Новотошковки і блок-посту №29 інженерної техніки та ведення фортифікаційних робіт (цілком можливо, демонстраційне)", - резюмували у "ІС".



За даними штабу АТО, терористи 26 разів до півночі порушили режим перемир'я.

Раніше надходила інформація про бій в районі Пісків. За даними журналістів, один військовий загинув, ще один - важко поранений і потрапив у полон до бойовиків. За іншими даними, поранених - четверо, при цьому один з них пережив клінічну смерть, але його вдалося "відкачати".