UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики 70 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО на всіх напрямках

Найбільше обстрілів бойовиками сил АТО зафіксовано на маріупольському напрямку.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 70 разів обстрілювали наші позиції на всіх напрямках, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Більшість ворожих обстрілу сталася на маріупольському напрямку. "З артилерії 152 122 міліметри окупанти обстріляли Водяне, Широкине, Лебединське, Талаківку, а з мінометів різних калібрів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - Широкине, Талаківку, Красногорівку, Лебединське, Гнутово, Мар'їнку і Павлопіль. По Широкиному вогонь вів і танк", - йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку з 122 міліметрової артилерії обстріляли Новотошківку, з мінометів - Новозванівку, Троїцьке і Кримське. Із гранатометів і стрілецької зброї - Станицю Луганську, Новозванівку, Лопаскине, Попасну, Новоолександрівку.

На донецькому напрямку з 82 міліметрових мінометів окупанти вели вогонь поблизу Луганського, а в районі Авдіївки, Верхнеторецького і Зайцевого - із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Читайте також: Бойовики за добу 31 раз обстріляли позиції сил АТО

На саміті лідерів країн "Нормандської четвірки" 19 жовтня в Берліні була досягнута домовленість, що до кінця листопада глави МЗС затвердять основу проекту "дорожньої карти" по імплементації Мінських угод. Крім того, лідери країн попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на чотирьох ділянках лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, має бути і Дебальцеве Донецької області.

Проте міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії на переговорах у Мінську 29 листопада не досягли прогресу в узгодженні "дорожньої карти" з-за відмови глави МЗС РФ Сергія Лаврова обговорювати розміщенні збройної місії ОБСЄ в Донбасі.

Детальніше про основних проблемних питаннях деокупації Криму і ОРДЛО читайте у статті Костянтина Батозського "Деоккупация: початок" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".