UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики 64 рази за добу відкривали вогонь по позиціях сил АТО

На донецькому напрямку зафіксовано найбільше обстрілів бойовиками.

За минулу добу незаконні збройні формування (НЗФ) 64 рази обстріляли позиції Збройних сил України (ЗСУ), повідомляє прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку зафіксовано 40 обстрілу. З 120 мм мінометів, а також 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали Авдіївку, Зайцеве, Майорськ. Також, з 120 мм мінометів НВФ вели вогонь по н. п. Дача, а з 82 мм мінометів обстріляли Верхнеторецьке. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і зенітної установки бойовики стріляли по Новгородської.

На маріупольському напрямку зафіксовано 17 випадків порушення режиму припинення вогню. З 120 мм мінометів обстріляні позиції ВСУ в Старогнатівці, Широкиному, Новоселівці і Гнутовому. Міномети 82 мм бойовики застосовували під Павлополем, а в районі Мар'їнки вівся вогонь з БМП, також, в цьому районі працював снайпер.

На Луганщині НВФ сім раз обстріляли позиції української армії. 120 мм міномети бойовики застосовували під Новозвановкой, міномети калібру 82 мм, зенітну установку і гранатомети – в Старому Айдаре. Також, обстріляно з гранатометів Орехово.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарський виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційне опір". За їх даними бойовики підсилюють підрозділу в районі Світлодарської дуги. У даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.