UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики 44 рази обстріляли позиції сил АТО в Донбасі, в тому числі з 122-мм артилерії - штаб

На луганському напрямку зберігається відносний режим "тиші".

Російсько-терористичні війська продовжують вести обстріл сил АТО в Донбасі, вдаючись до більш інтенсивних збройних провокацій. Ситуація залишається напруженою.

"За добу російсько-терористичні війська 44 рази обстріляли позиції сил АТО, з них на маріупольському - 24 та 20 на донецькому напрямках", - повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook.

На маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем бойовики кілька разів відкривали вогонь неподалік Водяної, Красногорівки і Мар'їнки. А в районі Павлопіль і Широкіно російські найманці вели обстріл сил АТО з 82-мм мінометів. Згодом ворог застосовував також заборонені мінськими угодами міномети.

З настанням сутінків терористи посилили вогонь на донецькому напрямку.

З 120-мм мінометів бойовики двічі накривали позиції сил АТО поруч з Авдіївка, а Опитне і Піски обстрілювали з великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 і 82 мм мінометів. Крім того, в Пісках активізувався снайпер.

З 21.00 до 22.00 під щільним мінометним вогнем російських бойовиків опинилися захисники Зайцево.

"О 22.10 з території тимчасово окупованого Докучаевская був відкритий вогонь з 120 мм мінометів за н. п. Миколаївка. Всього випущено 7 хв. Обстріл тривав до 23.00. Згодом по позиціях ЗС України поблизу цього ж н. п. ворог використав самохідні артилерійські установки калібру 122 мм", - відзначили в штабі.

У теж час на луганському напрямку дотримувалася відносна тиша.

Читайте також: Повне розмінування Донбасу може коштувати понад 10 млрд євро

Раніше перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль повыдомив, що за два роки в Донбасі вбили 10 тисяч українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.