UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовика так званої "ДНР" засудили до дев'яти років тюрми

Чоловік коригував артилерійські обстріли терористів.

Бойовика терористичної організації "ДНР" за матеріалами Служби безпеки України заочно засудили до дев'яти років позбавлення волі. Як встановили працівники спецслужби, у травні 2015 року мешканець населеного пункту Миронівський, що на Донеччині, приєднався до незаконних збройних формувань терористів.

"Перебуваючи в складі угруповання на території тимчасово окупованого Дебальцево, він брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. Зловмисник, зокрема, коригував артилерійські обстріли позицій українських військових", - зазначили в СБУ.

Костянтинівський міськрайсуд визнав фігуранта справи винним в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Зараз зловмисника оголосили у розшук. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового рішення до виконання.

Раніше повідомлялося, що 2 січня поліцію Краматорська добровільно здалися троє колишніх спільників бойовиків російсько-окупаційних формувань ОРДЛО. Всі троє в 2014 році чергували на блокпостах і незаконно оглядали автомобілі. За це їм платили гроші, видавали продукти харчування та цигарки.