UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовика "ДНР" засудили до 9,5 років позбавлення волі

Учасника незаконного збройного формування затримали навесні 2018 року.

Слов'янський міський суд Донецької області засудив бойовика "ДНР", уродженця міста Горлівка до 9,5 років позбавлення волі. Як повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил (ООС), учасника незаконного збройного формування визнали винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) і ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) ККУ.

Вказується, що в березні 2015 року уродженець Горлівки добровільно вступив на "службу" у збройні формування "ДНР" і був зарахований на посаду водія-механіка.

У лавах бойовиків чоловік брав активну участь у боях проти підрозділів Збройних Сил України в районі Зайцевого Донецької області. У березні 2018 року його затримали з автоматом Калашникова АК-74, спорядженим патронами до нього, повідомили у штабі.

Раніше бойовика терористичної організації "ДНР" за матеріалами Служби безпеки України заочно засудили до дев'яти років позбавлення волі. Як встановили співробітники спецслужби, у травні 2015 року житель населеного пункту Миронівський Донецької області приєднався до незаконних збройних формувань терористів.